ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Sevinç Behiç Akaydın Ortaokulu

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ OKULUMUZDA YAPILAN BİR TÖRENLE KUTLANDI

Bomba sesleri mermi seslerine, barut kokuları dumanlara karışmış bu cephede. Ölüme koşarak giden kahramanların sesi göklerde çınlıyor, belki sevgiliye ulaşır diye. Türk tarihi büyük kahramanlıklarla doludur. Ancak Çanakkale Savaşı, gerçekten Türk Milleti’nin dönüm noktasıdır. Bu vatan toprağında, vatanın tamamı için verilmiş bir varlık yokluk savaşıdır. Bu cephe, Kahramanlıkların en açık bir biçimde sergilendiği, 250.000 şehidin verildiği ve tapusunun, canla, kanla alındığı yerdir.

Bu önemli başarımız hafızalar da daima canlı, kalsın, gençlerimiz tarihini öğrensin ve unutmasın diye her yıl 18 Mart’ta tüm ülkede anma törenleri yapılıyor.18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda da Çanakkale Zaferinin 109. Yıl dönümü kutlamaları coşkulu bir şekilde kutlandı.

Ulu Önder Atatürk ile silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören,  öğrencilerimizin günün anlamına ilişkin şiirler okuması, konuşmalar yapmasının ardından sona erdi.

Programda emeği geçen  öğretmenimizi ve öğrencilerimizi  kutluyoruz.

Bizlerin, bu topraklarda özgürce, kardeşçe yaşaması için canlarını feda eden “Çanakkale geçilmez.” diyerek tarihe not düşen şehitlerimizi, aziz atalarımızı rahmetle anıyoruz.

RUHLARINIZ ŞAD OLSUN.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024